Votează

Care din proiectele jos enumerate, după părerea dvs. sunt lorem ipsum dollar sit amet?

Loading ... Loading ...

Înscrie-te la Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chisinau.

Transportul public din Chișinău poate fi modelat în funcție de fluxul real al oamenilor și fluctuația acestora în timpul zilei. PNUD Moldova a făcut echipă cu Agenția Spațială Europeană, Orange Systems, și Primăria mun. Chișinău pentru a folosi datele disponibile de mobilitate urbană şi a genera, în baza lor, soluţii ce răspund nevoilor utilizatorilor de transport public.

Datele vor fi analizate  în cadrul „Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chisinau” ce va fi organizat pe 25-27 octombrie, în Chișinău. Societatea civilă, comunitatea profesioniştilor IT şi a pasionaţilor de tehnologie sunt invitate  să se înscrie la eveniment completând acest formular de înregistrare: https://bit.ly/2ptrnc6 . Termenul limită de înregistrare este 20 octombrie.

În premieră, vor fi suprapuse și analizate mai multe straturi de date care arată mișcarea oamenilor în oraș: popularea terenurilor, densitatea populației și mobilitatea urbană. La prima etapă a acestui proiect,  Agenția Spațială Europeană a procesat datele primare de mobilitate (date depersonalizate), generând un set de date tehnice care va fi pus la dispoziția participanților.  Astfel, timp de 3 zile, participanţii la hackathon  vor veni cu soluții în poziționarea stațiilor de transport public, vor calcula necesarul de troleibuze/autocare și frecvența deplasării acestora în funcție de fluxul real de oameni din oraș și variația acestuia pe durata zilei.

Echipele vor fi ghidate de mentori experimentaţi de la Agenţia Spaţială Europeană, Orange Systems, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare şi Primăria Chişinău. Mentorii vor ajuta participanții să analizeze straturile de date şi să dezvolte soluţii inovatoare pentru un oraş inteligent şi centrat pe necesitățile cetățenilor.

Evenimentul se va desfășura la Orange kITchen.  Acceptă provocarea, învaţă lucruri noi şi câştigă premii generoase!

„Urban Mobility Hackathon. Hack the traffic in Chisinau” este rezultatul unui parteneriat inovator care reunește Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare, Agenţia Spaţială Europeană, Orange Systems, Primăria mun. Chişinău și laboratoarele inovatoare Green City Lab şi Milab.

Detalii despre eveniment găsiţi pe pagina de Facebook: https://bit.ly/2o37rfW