Votează

Care din proiectele jos enumerate, după părerea dvs. sunt lorem ipsum dollar sit amet?

Loading ... Loading ...

Managerii energetici vor cunoaște EMIS

Managerii energetici sunt invitați la o sesiune de prezentare a Sistemului Informațional de Management Energetic (EMIS) ce va fi lansat în Republica Moldova în acest an. Evenimentul va avea loc pe 23 ianuarie, cu începere de la 10.00, în sala de ședințe a Agenției pentru Eficiență Energetică (Chișinău, str. Alecu Russo 1, etaj 10).

EMIS este un instrument electronic de monitorizare și analiză a datelor privind consumul și costurile energiei și ale apei în clădiri (publice, comerciale, rezidențiale). Platforma de date poate fi accesată din orice computer cu acces la internet.

EMIS permite:

  • Crearea bazelor de date (registrelor) privind consumul de energie (electrică, termică) și de apă în clădiri
  • Înregistrarea și actualizarea: (1) Datelor generale despre fiecare clădire preluată de sistemul EMIS (nume, adresă, scop, suprafață, anul construcției); (2) Datelor structurale (cum a fost construită clădirea și care este starea sa curentă); (3) Date despre energie (tipurile de energie și resurse energetice, consumatorii de energie și apă în clădire, număr de persoane și cheltuieli).
  • Acces rapid  la informația despre numărul, tipul și utilizarea clădirilor, locația geografică a acestora, date generale despre energie și clădiri;
  • Colectarea continuă a datelor și supravegherea consumului de apă și de energie (electricitate, gaz natural, cărbune brut, biocombustibil solid, apă caldă menajeră ș.a.).

 

Colectarea de date poate fi realizată automatizat sau prin înregistrare manuală.

EMIS a fost dezvoltat și lansat de PNUD în Croația în 2006 și este aplicat în prezent la peste 13.000 de clădiri publice din sistem. Ulterior, modelul EMIS a fost replicat și în Republica Serbia, Bosnia și Herțegovina.

Notă: Pentru buna organizare a evenimentului, precum și pentru asigurarea procedurilor privind achitarea cheltuielilor de transport, solicităm transmiterea datelor de contact ale persoanelor delegate (Nume/Prenume, tel., e-mail, funcție), până la data de 20 ianuarie la următoarea adresă de email: valerian.colun@aee.md.

Alte noutăți

11 decembrie 2019
Un sistem informaţional de monitorizare a consumului de energie în clădirile publice – EMIS - va fi lansat în Chişinău. Sistemul va fi dezvoltat cu suportul PNUD Moldova în cadrul Proiectului Oraşe Verzi Durabile, finanţat de GEF.