Votează

Care din proiectele jos enumerate, după părerea dvs. sunt lorem ipsum dollar sit amet?

Loading ... Loading ...

La Chișinău a fost lansat primul serviciu de închiriat trotinete electrice – iRide

COMUNICAT DE PRESĂ

La Chișinău a fost lansat primul serviciu de închiriat trotinete electrice – iRide

iRide este primul serviciu de închiriat trotinete electrice în municipiul Chișinău. iRide a fost creat cu susținerea PNUD și a Facilității Globale de Mediu, pentru a contribui la promovarea transportului alternativ prietenos mediului.

Folosirea trotinetelor în Chișinău înseamnă: un mijloc de transport alternativ și ecologic, deplasare rapidă și comodă pe distanțe scurte în oraș, evitarea ambuteiajelor și a disconfortului în transportul public și, nemijlocit, reducerea emisiilor de CO2. Mai nou, trotinetele sunt și o soluție de transport sigur pe timp de pandemie, care permite păstrarea distanțării fizice și evitarea aglomerațiilor din transportul urban.

…”, a declarat Dima Al-Khatib, Reprezentantă rezidentă PNUD în Republica Moldova.

….”, a menționat Ion Ceban, Primarul general al Municipiului Chișinău.

Trotinetele oferite de iRide pot atinge o viteză de până la 25 km/oră, suportând o greutate maximă de 100 kg și dispunând de un acumulator care asigură o autonomie de până la 25 de km.

Pentru a putea închiria trotinetele, este nevoie de a urma patru pași simpli:

  1. Înregistrarea pe site-ul https://iride.md
  2. Găsirea celei mai apropiate locații cu parcare iRide
  3. Închirierea trotinetei
  4. Returnarea trotinetei la cea mai convenabilă locație cu parcare iRide

Plata este efectuată la sfârșitul sesiunii de chirie, utilizând cardul bancar.

Astăzi, serviciul iRide dispune de 30 de trotinete electrice, disponibile în cele mai populate zone ale Chișinăului, iar lista locațiilor este disponibilă la https://iride.md.

Serviciul a fost creat cu susținerea proiectului GEF-PNUD „Orașe verzi durabile pentru Moldova” și implementat de MTD SRL, care a fost selectat prin concurs deschis. Grantul oferit de PNUD este de 8.000$, iar contribuția beneficiarului – de 5.400$.

Contacte pentru mass-media: Anastasia Taburceanu, Specialistă comunicare și media, Green City Lab, telefon: +373 79658841, e-mail: anastasia.taburceanu@undp.org