Votează

Care din proiectele jos enumerate, după părerea dvs. sunt lorem ipsum dollar sit amet?

Loading ... Loading ...

Consultări tehnice ale Ghidului de Design a Străzilor din Chișinău.

Green City Lab inițiază prima etapă a consultărilor publice ale Ghidului de Design a Străzilor din Chișinău care reprezintă un set de recomandări și bune practici pentru restabilirea străzilor din oraș în calitate de spații publice care oferă cetățenilor posibilitatea de a utiliza toate modurile de deplasare, inclusiv mersul pe jos, în siguranță și confort.

Acest document își propune a fi un instrument care să ajute atît autoritățile locale, investitorii publici și privați să proiecteze și să construiască străzi și spații publice mai sigure, mai comode și mai plăcute, în funcție de necesitățile locale ale oamenilor.

În urma consultărilor tehnice vor fi colectate și sistematizate opiniile specialiștilor și locuitorilor orașului vizavi de design-ul și amenajarea străzilor din oraș, care vor fi introduse în varianta finală a Ghidului. Ulterior documentul va fi supus consultărilor publice oficiale apoi va fi propus Consiliului Municipal pentru aprobare.

Pentru a oferi autorilor opinii, sugestii, recomandări de îmbunătățire a documentului, vă rugăm să descărcați și să completați formularul de mai jos, apoi să îl transmiteți la adresa office@greencity.md

 

Descărcați ghidul     Descărcați formularul

 

Despre proiect

În Martie 2018, primăria municipiului Chișinău și Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au lansat un proiect comun de stimulare a investițiilor pentru dezvoltarea urbană ecologică cu emisii reduse de carbon, prin încurajarea inovațiilor, planificării participative și parteneriatelor dintre sectorul public și privat.

În cadrul acestui parteneriat a fost creat Green City Lab – un laborator urban de inovații în sfera serviciilor locale, care urmărește transformarea municipiului Chișinău și a altor centre urbane în orașe europene moderne, verzi și inteligente.

Unul dintre proiectele-pilot ale Green City Lab ține de elaborarea unui Plan de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD), în paralel cu optimizarea rețelei de transport urban și utilizarea soluțiilor inteligente. Acest proiect își propune să sporească capacitățile autoritățile municipale în domeniul planificării mobilității urbane și a proiectării străzilor din oraș.

În cadrul proiectului a fost dezvoltat Ghidul de proiectare și design al străzilor în calitate de document de referință pentru funcționari, arhitecți, urbaniști, comunități locale și ONG-uri, pentru a crește capacitățile lor de implicare și luare a deciziilor în procesul de îmbunătățire a străzilor și de transformare a Chișinăului într-un oraș confortabil și sigur. În acest sens a fost stabilită o colaborare dintre Green City Lab, Direcția Arhitectură și Urbanism, Direcția Transport public și Căi de Comunicație ale Primăriei Chișinău și Insitutul municipal de proiectare ”Chișinăuproiect”.

Pentru preluarea bunelor practici în domeniul mobilității urbane sustenabile, în cadrul proiectului au fost contractați doi experți internaționali și unul local: Frank Wefering, Consultant Internațional în transport și mobilitate și Martha Giannakopoulou, Consultant Internațional în Planificare Urbană și Victor Chironda, Consultant Național UNDP în Mobilitate Urbană Durabilă.