Votează

Care din proiectele jos enumerate, după părerea dvs. sunt lorem ipsum dollar sit amet?

Loading ... Loading ...

Arborii solari au ajuns la prima roadă

CE: Arborele solar adună lumea bună pentru a promova energia curată și comportamentul prietenos naturii. Târg de produse eco, expoziţie de inovaţii prietenoase mediului, ateliere de reciclare, dezbateri la tema crizei de mediu, concursuri cu premii eco, activități energizante pentru întreaga familie, muzică şi energie bună.

CINE: Green City Lab, UNDP Moldova, Pretura sectorului Ciocana, EcoVisio, Hai Moldova, Yard Sale, StarNet, Oraşul meu protejat ş.a.

UNDE: Chișinău, bd Mircea cel Bătrân (aleea bulevardului, perimetrul str. Petru Zadnipru)

CÎND: Sâmbătă, 28 septembrie, 15.00-20.00

IMPORTANT: Doi arbori solari care generează energie electrică fotovoltaică au fost instalați în Chișinău. Chișinăuienii își încarcă gratis telefoanele mobile, au acces la internet și se odihnesc la tulpina acestor copaci. Serile, copacii iluminează decorativ împrejurimile datorită energiei acumulate ziua de la soare. Fiecare arbore solar are putere totală instalată de 810 W şi oferă iluminare decorativă pe timp de noapte la o capacitate de 18 W. Tehnologia va asigura o reducere anuală de peste 700 kg de CO2.

Arborii solari sunt instalați pe bulevardele Grigore Vieru și Mircea cel Bătrân. Locațiile au fost propuse și validate de chișinăuieni, în urma câtorva etape de selecție, fiind ulterior aprobate de Primăria mun. Chişinău.

Instalarea arborilor solari a fost finanțată de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare, prin intermediul Facilităţii Globale de Inovare, în cadrul unui proiect regional ce cuprinde capitalele Serbiei, Tadjikistanului, Georgiei și Republicii Moldova. În Chişinău, arborii solari au fost instalaţi în echipă cu Primăria mun. Chişinău care a asigurat lucrările premergătoare construcţiei şi a pavat terenul spaţiului aferent.

Conexiunea Wi-Fi este oferită de Starnet, iar supravegherea video este asigurată de Oraşul Protejat.

Vom fi bucuroși să ne vedem la eveniment!

Vedeți atașată agenda evenimentului. Mai multe detalii găsiți pe pagina Facebook a evenimentului: https://www.facebook.com/events/1131265573749800/