Votează

Care din proiectele jos enumerate, după părerea dvs. sunt lorem ipsum dollar sit amet?

Loading ... Loading ...
7 October 2019
Transportul public din Chișinău poate fi modelat în funcție de fluxul real al oamenilor și fluctuația acestora în timpul zilei. PNUD Moldova a făcut echipă cu Agenția Spațială Europeană, Orange Systems, și Primăria mun. Chișinău pentru a folosi datel
30 September 2019
Sute de oameni au venit în acest week-end pe aleea Mircea cel Bătrân pentru a promova energia curată şi comportamentul prietenos mediului. Acţiunea vine să marcheze instalarea în Chişinău a doi arbori fotovoltaici ce generează energie verde pentru confortul chişinuienilor şi oaspeţilor capitalei.
23 September 2019
Automobilele electrice înregistrate în prezent în Republica Moldova reduc anual cu 500.000 kg volumul de emisii CO2 Maxim Ciumaş este fotograf și ne încântă ochii cu priveliștile spectaculoase ale Moldovei. Fotografiile sale arată o Moldova cu peisaje verzi, râuri curgătoare, câmpii întinse. Ce vede ochiul în spatele obiectivului foto? „În ani observ schimbarea nu tocmai în bine a locurilor ce păreau colţ de rai. Încet dispar fâșii întregi de păduri, locul copacilor îl iau
15 September 2019
CE: Arborele solar adună lumea bună pentru a promova energia curată și comportamentul prietenos naturii. Târg de produse eco, expoziţie de inovaţii prietenoase mediului, ateliere de reciclare, dezbateri la tema crizei de mediu, concursuri cu premii eco, activități energizante pentru întreaga familie, muzică şi energie bună. CINE: Green City Lab, UNDP Moldova, Pretura sectorului Ciocana, EcoVisio, Hai Moldova, Yard Sale, StarNet, Oraşul meu protejat ş.a. UNDE: Chișinău, bd Mircea cel Bătrân (aleea bulevardului, perimetrul str. Petru Zadnipru)
13 September 2019
Transformăm împreună Chișinăul într-un oraș prietenos oamenilor şi naturii. Jumătate din populaţia din satele R. Moldova va migra până în 2030 în oraşe. Influxul de noi rezidenți se va resimţi mai cu seamă în Chișinău, acesta urmând să găzduiască. Transformăm împreună Chișinăul într-un oraș prietenos oamenilor şi naturii.
13 September 2019
Doi arbori solari ce generează energie electrică fotovoltaică sunt instalați în capitală. Lucrările de construcție sunt în toi, chișinăuienii urmând să beneficieze în curând de „serviciile arborilor inteligenți”. Ei își vor putea încărca gratis telefoanele mobile, calculatoarele, bicicletele electrice; vor avea acces la internet și se vor putea recrea la tulpina acestor copaci. Serile, copacii vor ilumina decorativ perimetrul datorită energiei acumulate ziua de la soare. Arborii solari vor fi supravegheați video non-stop. Inițiativa aparține Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și este realizată în parteneriat cu Primăria mun. Chișinău.
13 September 2019
3 iulie 2019, Chișinău - Prima expediţie de automobile electrice a luat startul astăzi. 9 automobile de diferite mărci şi modele, dar cu propulsie 100% electrică, vor parcurge în următoarele 5 zile o distanță totală de cca 1.000 km fiecare. Scopul maratonului este de a promova mobilitatea prietenoasă mediului, de a demonstra capacitatea automobilelor electrice și de a prezenta realizările din sectorul transportului electric în R. Moldova. Parte a flotei expediţiei va fi şi automobilul electric al Proiectului „Oraşe Verzi Durabile”, finanţat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF) şi implementat de PNUD Moldova, în parteneriat cu Primăria mun. Chişinău.
13 September 2019
18 iunie 2019, Chişinău – PNUD lansează un nou program de granturi pentru soluţii inovatoare de dezvoltare urbană modernă şi prietenoasă mediului ambiant. Susținerea este oferită în cadrul proiectului „Oraşe verzi durabile”, finanțat de Facilitatea Globală de Mediu (GEF). Primăria municipiului Chișinău este partenerul principal al Proiectului. Valoarea totală a grantului este de maxim 8.000 USD fiecare. Inițiativele urmează a fi depuse de entităţi juridice înregistrate în R. Moldova. Participanţii la concurs trebuie să asigure minim 30% contribuţie proprie din valoarea totală a proiectului depus. Propunerile de proiect acceptate în concurs vor acoperi domeniile:
13 September 2019
6 iunie 2019, Chișinău - Senzori de măsurare a calității aerului vor fi instalați pe străzile principale din 5 sectoare ale orașului Chișinău. Echipamentul va monitoriza non-stop nivelul de poluare al aerului, datele urmând a fi furnizate în timp real pe un portal web. Echipamentul inteligent va fi instalat în următoarele luni de către Orange Moldova, în cadrul unui program de granturi lansat de Proiectul „Orașe Verzi Durabile pentru Moldova”, implementat de PNUD și finanțat de Facilitatea Globală de Mediu.
13 September 2019
Green City Lab inițiază prima etapă a consultărilor publice ale Ghidului de Design a Străzilor din Chișinău care reprezintă un set de recomandări și bune practici pentru restabilirea străzilor din oraș în calitate de spații publice care oferă cetățenilor posibilitatea de a utiliza toate modurile de deplasare, inclusiv mersul pe jos, în siguranță și confort.